2010. június 8., kedd

Q10 60mg + e vitamin 60db



Q10 60mg + e vitamin 60db


A Q10 jótékony hatásai:
• Erősiti és védi a szívünket
• Aranyérre és érrendszeri panaszokra
• Erős antioxidáns
• Fokozza a fizikai állóképességet
• Fogínysorvadás ellen
•Magasvérnyomásra

Ára: 2 600 Ft. ÁFA-val

Egyéb infó
Kedvezmények:
10.000 ft-tól ingyenes postázás, 15.000 ft-tól 10% kedvezmény

Q 10 koenzim (Co Q10 ubikinon)
Forrásai:
Minden egyes sejtünkben megtalálható anyag.
Nagyobb mennyiségben tartalmazza a lazac, a makréla, szardénia, a marhamáj és a marhasziv.

Hatásai:
A sejtek - és igy az egész szervezet - energiaellátásáért felel. Elengedhetetlen a biokémiai és a biológiai folyamatok zavartalan működéséhez, az egészség fenntartásához.
30-35 éves korunkig a szervezet maga állitja elő a Q10 koenzimet a szükséges mennyiségben. Az öregedéssel párhuzamosan a mennyisége is csökken, igy pótlásra szorulunk blőle.
Vitaminhoz hasonló anyag, emlékeztet az E-vitaminra, de még nála is erőteljesebb antioxidáns.
A Q10 –koenzim tartja működésben a sejtek energiaközpontjait, a mitokondriumokat, ahol a táplálék magas energiatartalmú „fűtőanyaggá”, adenozin-trifoszfát (ATP) molekulává alakul át.

Hiánya következtében kialakulhat:
Az energiaháztartás felborulása, sziv - és keringési elégtelenség, magas vérnyomás, más betegségek és működési rendellenességek. Hiányállapotnak számit már az is, ha a Q10 normálisnak mondható mennyisége 25%-kal csökken a szervezetben.

Mire jó?
A szivizom különféle megbetegedései (például cardiomyopathia) esetén éppúgy ajánlott, mint más szivbetegségekben. Szivinfarktuson átesett emberek tovább élnek, ha Q10 koenzimet is szednek. Adagolásával nő a sziv munkavégző képessége, és mérhetően csökken a betegek hajlama az infarktusra.
Egyes kutatások szerint szivelégtelenséget, koszorúérmegbetegedést és infarktushajlamot nemcsak a magasvérnyomás és az ischaemiás szivbetegségek okozhatnak, hanem a Q10 krónikus hiánya is hajlamosit az előbbiekre. Hasznos lehet magas vérnyomás esetén is, de csak megfelelően nagy dózisban. Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy az immunrendszert is erősiti, védő hatása van a gyomorra és a nyombélre, és elősegitheti a nyombélfekély gyógyulását.Jótékony hatásúnak tartják különféle allergiák, asztma és léguti megbetegedések, valamint az agyműködés egyes rendellenességei esetén is. Hasznos lehet foggyökérbetegségekben, foginysorvadásban, cukorbetegségben, az öregedés folyamatának lassitásában.

Jó tudni:
A béta-blokkolót tartalmazó vérnyomáscsökkentő gyógyszer szedése esetén nagyobb fokú lehet a Q10 hiánya, ezért pótlása ajánlott.
A Q10 adagolás jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki.
Terhes és szoptatós anyák a Q10 szedésének megkezdése előtt kérjék ki a kezelőorvos véleményét.


Ajánlott napi mennyiség: 1 kapszula

Összetevők:
szójabab olaj, zselatin, nedvesítőszer (glicerin)
koenzim q10, dl-alfa-tokoferol, tisztított víz,
szinezék (titán-dioxid, ponceaur, tartrazine, brillantkék)

1 kapszula tartalmaz:
Q10 60mg
E vitamin 35mg

1 megjegyzés:

  1. Ha már az egészség megőrzése szempontjából is ajánlatos szedni akkor miért tesznek bele szinezéket?Hiszen ez köztudottan káros a szervezetre.Fölöslegesen teszik bele,szerintem senki sem hiányolná,ha mégis akkor használhatnának természetes szinező anyagot.

    VálaszTörlés