2010. június 19., szombat

5-HTP 100mg 60db


5-HTP 100mg 60db
Nyugtató, kedélyjavító, fogyasztószer, depresszió ellen, alvászavarra is.

Ára: 6 900 Ft. ÁFA-val

Egyéb infó
Az 5-HTP az a tápanyag, melyet szervezetünk a szerotonin termelésére használ fel, mely agyunk egyik hírvivője, és hatással van a kedélyállapotra és az alvásra. Napjaink rohanó életstílusának köszönhetően sajnos nem ritka az alacsony szerotoninszint, ami a rossz táplálkozási szokásoknak, és a sok stressznek köszönhető elsősorban. Ezek miatt sokan túlsúlyosak, megőrülnek az édességért és általában a szénhidrátokért, vagy depressziósak, és különféle izombántalmaktól szenvednek.

Számos kutatás kimutatta, hogy az 5-HTP hatékonyan javítja a kedélyállapotot a depressziós páciensek esetében. Egy kutatás során összehasonlították az 5-HTP-t a Prozac-al, és azt találták, hogy ugyanolyan hatékonyak. Más kutatásokban arra mutattak rá, hogy az 5-HTP segít azoknak, akik a hagyományos kezelési módszerekre nem reagáltak megfelelően.

Felhasználási javaslatok:
50-300 mg naponta a dokumentáltan hatásos mennyiség, napi 1-3 alkalommal. 50 mg az általános dózis, érdemes innen kezdeni, és mindig a legalacsonyabb lehetséges mennyiségre törekedni.

Időzítés
Az étvágy csökkentésére az 5-HTP-t étkezések előtt 20 perccel szedjük. Az alvás javítása érdekében 30 perccel lefekvés előtt fogyasszuk. Depresszió csökkentésére naponta több adagra szétosztva étkezések előtt szedjük.

Az 5-HTP szinergistái
Orbáncfűvel együtt szedve antidepresszáns hatásait felerősíthetjük.

Az étvágy csökkentésére koffeintartalmú kiegészítőkkel ill. zöld teával érdemes kombinálni.

Figyelem! Antidepresszánsokkal (SSRI: szelektív szerotonin reuptake gáltó és MAO inhibitor: monoamin-oxidáz gátló) együtt nem szedhető! Parkinson-kórban szenvedők és migrénes egyének a fogyasztása előtt konzultáljanak a kezelőorvosukkal!


Termékösszetétel 1 kapszulában:
Niacinamid      5 mg 25%
Vitamin B-6     5 mg 250%
Calcium          37 mg 4%
Magnesium     25 mg 6%
5-HTP            100 mg
Valeriána        50 mg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése