2010. május 21., péntek

Omega-3: A szív és a véredények őre

Omega-3: A szív és a véredények őre

A Dr.Förster Lazacolaj kapszulák termék lazachúsból készült, ezért ez az egyik legértékesebb táplálékkiegészítő a piacon. Használata javallott, mint a rendszeres táplálkozás kiegészítője. A lazachúsból nyert olaj természetes karotenoidokat - antioxidáns, sejtvédő hatásukról ismert kötéseket - tartalmaz, ami tovább emeli a Dr. Förster készítmény hatásfokát. A Dr. Förster Lazacolaj kapszulák természetes eredetűek, ezért hatásuk legjobban a megelőzésben mutatkozik meg.
Az a gazdagság, amit az Omega-3 zsírsavak nyújtanak, egyenesen a természet ajándékai.

Ha hiszünk az orvostudományban, ez felelőssé tesz bennünket abban, hogy a gyakorlatban is alkalmazzuk mindazt, amit a tudomány hasznosnak ítélt az ember egészsége számára. A hasznos - nem elég jó szó, hogy leírja azokat a fantasztikus terápiás hatásokat, amelyeket az Omega-3 zsírsavak fejtenek ki a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében. Ezért, az Omegai zsírsavakat esszenciálisnak véljük a védelemben, de mint építőelemek is jelentősek az agyszövetekben és a szem recehártyájában. Csökkentett mennyiségük a testben komoly fejlődési, működési zavarokat okozhat az idegrendszerben, látásban és az immunrendszerben.

Az eszkimókat, Grönland lakóit a Föld legtöbb húst fogyasztó népének tartják és mégis közöttük a legkisebb a halálos kimenetelű szívbetegségek előfordulása. Táplálkozási szokásaikat kutatva arra a következtetésre jutottak, hogy szinte kizárólag az Északi- tenger halait fogyasztják (lazac, makréla, hering). Ezek a halak növényi planktonokkal táplálkoznak, amelyek gazdagok Omega-3 zsírsavakban, ilyen formán az Omega3 zsírsavak a halzsír fő összetevői. A hal olyan anyagokat tartalmaz, amelyek értékesek az ember egészségére. Tehát a titok a hal húsában rejtőzik. A káros koleszterin (LDL) a vérükben nagyon alacsony, a hasznos (HDL) pedig igen magas. Ki kell emelni azt is, hogy az eszkimók nem fogyasztanak finomított cukrot. Az eszkimók tápláléka gazdag EPA és DHA, valamint más halolajokban. A kutatások azt mutatták, hogy ezen tápanyagok fogyasztása 50%-al csökkenti a szív és érrendszeri betegségek megjelenését. Az Omega-3 zsírsavak hatásának mechanizmusa többszörösen jelentős.

Mindkét sav - az Omega-3 összetevői - gátolja a trombociták felszaporodását, amivel csökken a vérrögök képződésének és a szíverek elzáródásának valószínűsége,ezzel megelőzve a szívinfarktust és az agyvérzést. Csökkentik a magas vérnyomást, védve az artériákat a lerakódások képződésétől. Biztos és ellenőrzött gátat szabnak az összesített vérzsírszint növekedésének (trigliceridek).

A legújabb kutatások azt mutatták, hogy amennyiben csökken a finomított cukor fogyasztása, és 1000 mg Omega-3 zsírsav készítményt elfogyaszt - megelőzhetok a szívbetegségek és normalizálódik a triglicerid szint 75%-kal. Sok kardiológus javasolja az Omega-3 zsírsavak szedését a szívaritmiánál, valamint megelőzésre, mégpedig lazacolaj kapszulákkal és 350 mg magnéziummal + káliummal naponta, továbbá a finomított cukor teljes elhagyását az étkezésben. A magas vérnyomás tartós rendezésére az esetek 80%-ában az Omega-3 a káliummal és Q-10 koenzimmel együttesen, valamint cukrok nélküli általános diétával jó eredményeket mutat.

Amikor a cukorbetegség egy fajtájáról beszélünk (diabetes melitus) a triglicerid (össz-zsír) magas értéke nagy veszélyt jelent a szívbetegségek megjelenésében, valamint a lerakódások felhalmozódásában az artériákban.

A magas cukorszint krónikus vesebetegséget okoz, ezért az Omega-3 készítmény 100 mg E- vitaminnal megfelelő napi kombináció, amellyel növeljük az inzulin (a mellékvese hormonja) hatását és a sejtfal áteresztőképességét - ez fontos tényező a cukorbetegek egészségében. Azoknál a népcsoportoknál, akik sok halat (tehát Omega-3-at) fogyasztanak, ritkán alakulnak ki rákos daganatok. Ezek a zsírok különösen hatásosak a mellrák és a vastagbélrák megelőzésében. A kagylókban levő glikozaminokkal együtt, az Omega-3 preparátum védően hat a csuklókra, gátolva a fájdalmukat, duzzadásukat és javítva a csukló mozgékonyságát. Az auto-immun betegségeknél destruktív folyamat jelentkezik, amikor az immunrendszer a saját szervezete ellen harcol. Az Omega-3 készítmény napi 3 grammos adagban mindössze három hét alatt megállítja ezeket a romboló folyamatokat.

Minden bőrfarkas, scleroderma (a bőr keményedésével járó, az egész szervezetet érintő collagen betegség), sclerosismultiplex, thrombocytopenia megbetegedésnél kiváló eredményt mutat, valamint a Chron-betegségnél is. A bőrpanaszoknál, különösen amikor gyulladásos reakciók vannak (aknék stb.) az Omega-3 készítmény az étrenddel együtt kiváló segítője a gyógykezelésnek. A pszoriázis kezelésénél] a napi adag 6 g Omega-3 készítmény is lehet. Ha erős gyulladásos reakció követi az asztmát, jól hat az Omega-3 zsírsav. A légzési panaszok, amelyek különösen a gyermekeknél jelentkeznek, nagy mértékben csökkennek, ha a gyermekek elegendő mennyiségű halat (Omega-3 zsírsavat) fogyasztanak. Az Omega-3 alkalmazásával a betegség enyhül vagy megszűnik számos hasonló állapotnál is: allergiás orrüreg-gyulladás, asztma, látási zavarok, hiperaktivitás, koncentrációs és tanulási zavarok. Egyre jobb eredményeket mutat az autisztikus gyermekek kezelésében is .

Az Omega-3 szedésével a krónikus fáradtság jelentősen csökkenthető, ugyanúgy a lehangoltság (a depresszió kísérője) is, mert hatásos kedély-javító. Fontos az Omega-3 jelenléte a terhesség és a szoptatás ideje alatt. A magzat és a gyermekek az anyán keresztül hozzáférnek a megfelelő mennyiségű, szükséges Omega-3-hoz (kb. 1000 mg), ami az agy, valamint a teljes idegrendszer és a látószervek fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Az Omega-3 termék használatával csökken a gyermek alacsony születési súlya, ritkábban fordul elő a koraszülés és a szülés utáni depresszió. Számos tudományos munka szól arról, hogy a gyermekek kognitív képessége és a magasabb intelligencia egyenes összefüggésben van az Omega-3 jelenlétével a táplálkozásban. Dr. Förster LAZACOLAJ KAPSZULÁK kizárólag lazachúsból készülnek, ezért ez az egyik legértékesebb termék a piacon. Javallott rendszeres alkalmazása a táplálkozás kiegészítőjeként. A Dr. Förster Lazacolaj kapszulák természetes eredetűek, ezért hatásuk legjobban a megelőzésben mutatkozik.

Dr. Slobodan Raljevic

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése